Nieuwjaarsconcert 2018 - Donizetti's L'elisir d'amoreAls Nieuwjaarsconcert 2018 bracht het Rotterdams Opera Koor de semi-concertante uitvoering van L'elisir d'amore, een opera van Gaetano Donizetti.

fotoreportage

Voor deze uitvoering is er wederom samengewerkt met Jacqueline Janssen in de vorm van een operaklas voor jongeren.

Afgelopen september in 2017 is een operaklas van start gegaan voor jongeren. Deze is geïnitieerd en wordt geleid door zangcoach Jacqueline Janssen. Jacqueline Janssen heeft de muziekdramatische opleiding aan het conservatorium in Maastricht gevolgd. Klassiek zingen en lesgeven zijn haar grote passies. Er zijn weinig mogelijkheden voor jonge zangers om in opera’s te zingen en zo ontstond het idee van de operaklas. De zangers die meedoen aan de operaklas zijn allemaal op een andere manier geïnspireerd door opera of klassiek zingen. Op de site van jaja-zangcoach kunt u hier meer over lezen.

Na een succesvolle samenwerking met het Rotterdams Operakoor met de opera Carmen bij het nieuwjaarsconcert van 2017 met het kinderkoor van Jacqueline was nu de operaklas voor jonge zangers aan de beurt.  Voor de jonge zangers was het een geweldige ervaring om mee te mogen zingen op 6 januari 2018 met Het Rotterdams Operakoor in de Doelen met solisten en orkest.

Op 21 april 2018 zullen de jonge zangers zelf de solo’s gaan zingen uit L’Elisir d’amore. Dit concert zal plaatsvinden in de Oranjekerk in Rotterdam.

© Rotterdams opera koor 2018